Estació de servei Fitó. 1934L’Estació de Servei Fitó és un punt emblemàtic de la ciutat de Badalona. Té els seus orígens en el besavi, Ramon Fitó Vidal, que va néixer a l’Anoia però es va traslladar a viure a aquesta ciutat, on va treballar en una refineria de petroli. Al 1908 va instal·lar un assortidor a la cruïlla del carrer Garriga cantonada amb l’Avinguda Alfons XIII, i més endavant va traslladar l’assortidor a la mateixa avinguda, però a l’alçada de la Plaça Pep Ventura. Encara que  aleshores quedava als afores de Badalona, era un punt de trànsit per on circulaven cotxes i camions que anaven cap el nord-est de Catalunya i França, abans que s’inaugurés l’autopista. Com la demanda de carburant era molt elevada, al 1934 va obrir l’estació de servei. Un edifici que s’ha integrat perfectament a la ciutat i que destaca per la seva construcció de ferro i acer, materials que també s’han utilitzat en llocs emblemàtics com l’Estació de França a Barcelona, o la Torre Eiffel de París.

El nostre avi, Pau Fitó Casany, va continuar amb l’activitat abans que el nostre pare, Ramon Fitó Mora, s’hi posés al capdavant. Ell va modernitzar les instal·lacions de l’estació de servei tal i com és en l’actualitat, adaptant-se al creixement de vehicles i als canvis que la indústria automobilística exigia. Des de 2016, la seva dona Irene i fills i filla, Ramon, David i Irene, estem al capdavant del negoci mantenint els valors que s’iniciaren fa més de 100 anys.

Es pot trobar més informació d’aquesta i d’altres Estacions de Servei en el llibre “Història de les Estacions de Servei de Catalunya” (Clipmèdia Edicions, 2007)